Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
26 april
Voor onze boekhandel aan het Spui in Den Haag zoeken wij een gedreven winkelmanager m/v.

Lees verder
26 april
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'Het einde van de eenzaamheid' van de schrijver Benedict Wells uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
26 april
Voor onze boekhandel aan het Spui in Den Haag zijn wij per direct op zoek naar een enthousiaste allround boekverkoper M/V.

Lees verder
20 april
Woensdag 19 april is bekendgemaakt dat schrijfster Griet op de Beeck het Boekengeschenk van 2018 gaat schrijven.

Lees verder
19 april
De meest bevlogen professor van Nederland beantwoordt met vaart en vaardigheid alle vragen over hersenen en muziek.

Lees verder
14 april
Kom alles te weten over de bekende YouTuber 'GameMeneer' en leer hoe zelf succesvol te worden op YouTube.

Lees verder
10 april
Vijftien jaar na Pim Fortuyns dood zocht Joost Vullings de oud-LPF-Kamerleden op om terug te blikken op een roerige periode. Wat was er zo bijzonder aan Fortuyn? Wat ging er fout? Wat is er overgebleven van Fortuyns ideeën?

Lees verder
10 april
Het prentenboek 'Stella' van Gerda Dendooven is zaterdag 8 april bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige jeugd- of kinderboek.

Lees verder
6 april
Deze uitgave van de inmiddels vermaarde Scamander uit de schoolbibliotheek van Zweinstein is nu na lang uitverkocht te zijn geweest weer verkrijgbaar!

Lees verder
3 april
James Kirchick geeft zijn toekomstvisie voor Europa, aan de hand van de negen grote problemen die op dit moment op het continent spelen, zoals politiek populisme, Russische druk, openlijke confrontatie met de islamitische gemeenschap, anti-Europese krachten.

Lees verder
29 maart
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'Een onberispelijke man' van de schrijfster Jane Gardam uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
29 maart
Een biografie van een iconische koningin, maar ook een indringende geschiedenis van de negentiende eeuw, het Victoriaanse tijdperk, een tijd van ingrijpende sociale en cultureleveranderingen waarop zij haar onuitwisbare stempel heeft gedrukt.

Lees verder
28 maart
Ieder jaar zal er een opnieuw uitgegeven prentenboekklassieker verschijnen voor slechts 2 euro, dat is toch te geef? Dit jaar start de actie voor het eerst en wel vanaf vrijdag 7 april met het geweldige prentenboek De Gruffalo van Julie Donaldson en Axel Scheffler!

Lees verder
24 maart
Ter gelegenheid van de Boekenweek presenteerde DWDD op donderdag 23 maart: Hier is ... Adriaan van Dis. Het meest succesvolle Nederlandse tv-programma over literatuur dat tussen 1983 en 1992 werd uitgezonden. In deze speciale editie waren auteurs Jaap Robben, Paul Beatty en Hilary Mantel te gast.

Lees verder
23 maart
'Goede Hoop' is een reis- en geschiedenisboek in één. Het is gekoppeld aan de gelijknamige documentaireserie van de NTR. Het boek geeft verdieping aan de historische plekken die presentator Hans Goedkoop in Zuid-Afrika bezoekt.

Lees verder
16 maart
De spectaculaire film over Magiezoöloog Newt Scamander en zijn koffer vol fabeldieren ging het afgelopen najaar wereldwijd in première. Dit is de complete Nederlandse tekst van dit scenario in boekvorm.

Lees verder
10 maart
'Het smelt' van Lize Spit is door boekhandelaren uit Nederland verkozen tot literaire parel van 2017. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de auteur van een oorspronkelijk Nederlandstalig literair werk, waarvan boekhandelaren vinden dat het een groter publiek verdient.

Lees verder
9 maart
Winnaar van de Man Booker Prize 2016! Het Amerika van de eenentwintigste eeuw wordt subtiel en soms hilarisch blootgelegd in zijn meest pijnlijke, meest absurde en meest racistische kanten.

Lees verder
9 maart
In 'Een jihad van liefde' – opgetekend door David Van Reybrouck – praat Mohamed El Bachiri over zijn jeugd in Molenbeek, de liefde voor zijn vrouw en zijn leven na de aanslagen.

Lees verder
7 maart
Altijd al willen werken in een boekhandel? Wie de beste motivatie en het mooiste lees-CV stuurt, kan op Bookstore Day voor een dag werken in één van onze boekhandels in Haarlem, Leiden of Den Haag!

Lees verder
7 maart
Het verhaal over de steentijd en de drie grote migraties: twee vanuit Afrika en een derde uit het Nabije Oosten. Lees hoe men op die momenten leerde om te gaan met de ijstijdcondities en reeds aanwezige Neanderthalers en jagers.

Lees verder
28 februari
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'Homo Deus' van de schrijver Yuval Noah Harari uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
27 februari
'Dit boekje is voor iedereen die net als ik het vertrouwen in de traditionele politieke partijen voor een belangrijk deel of zelfs helemaal kwijt is. Ik zou zo graag onze ervaringen op elkaar leggen. Wie weet waar ze overlappen.'

Lees verder
27 februari
In 'Boris - Klucht of koningsdrama?' reconstrueert Patrick Bernhart Johnsons rol in de Brexit-campagne, die Engeland op zijn grondvesten deed schudden. Bovenal schetst hij een veelkleurig portret van dit charismatische fenomeen.

Lees verder
23 februari
Politicoloog Hans Oversloot beschrijft de uiterst turbulente geschiedenis van de Sovjet-Unie en de Russische Federatie van de afgelopen 35 jaar.

Lees verder
21 februari
Sonja Barend was decennialang een van de meest vertrouwde gezichten op de Nederlandse televisie. Achter haar elegante en intelligente verschijning gaat een aangrijpend oorlogsverleden schuil.

Lees verder
20 februari
Niet eerder is een veelomvattend fotoboek samengesteld over Amsterdam in de jaren 40-45. Erik Somers en René Kok, onderzoekers bij het NIOD, deden uitvoerig onderzoek naar de visuele geschiedenis van de stad.

Lees verder
17 februari
Dick Bruna, de geestelijk vader van nijntje, is op 16 februari overleden. Dick Bruna is 89 jaar geworden.

Lees verder
16 februari
Archibald Isaac Ferguson wordt geboren, het enige kind van Rose en Stanley Ferguson. Archibalds leven zal vier parallelle en volstrekt verschillende paden volgen.

Lees verder
9 februari
'DJ' is een schaamteloze roman, over een Nederlandse dj die op de toppen van zijn roem in een rollercoaster belandt.

Lees verder
8 februari
Connie Palmen tipt 'Het uur van het violet' van Katie Roiphe. In het boek gaat Roiphe na hoe de laatste levensdagen waren van zes grote denkers, schrijvers en kunstenaars en hoe zij omgingen met de realiteit van de naderende dood.

Lees verder
7 februari
Collega Bertram Koeleman van H. de Vries Boeken staat met zijn boek 'Engels voor leugens' op de shortlist van de J.M.A. Biesheuvelprijs 2017! De J.M.A. Biesheuvelprijs is een jaarlijkse prijs voor de beste korteverhalenbundel in de Nederlandse taal.

Lees verder
7 februari
Frank Westerman voert de lezer mee door het veranderende Nederland van de afgelopen vijfentwintig jaar. Weg van het randstedelijke gewoel toont hij onverwachte, ongeziene gezichten van het drassige achterland en zijn bewoners.

Lees verder
31 januari
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'De zoon van de verhalenverteller' van de schrijver Pierre Jarawan uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
30 januari
De vraag is niet: wie zijn wij?
De vraag is: wie willen we zijn?

In de aanloop naar de verkiezingen op 15 maart 2017 werpt Bas Heijne nieuw licht op de vragen die ons land keer op keer in beroering brengen.

Lees verder
27 januari
Is er voor een partij als de PvdA in de toekomst nog wel plaats en wat zou het woord sociaaldemocratie anno eenentwintigste eeuw kunnen betekenen? Negen auteurs, waaronder vooraanstaande partijleden en buitenstaanders, buigen zich over deze vragen.

Lees verder
24 januari
Een nieuwe ontwikkeling in de bonnetjesaffaire over de Teevendeal. Het stelselmatig toedekken van de waarheid door het kabinet leidde tot het aftreden van minister Opstelten en staatssecretaris Teeven. In dit boek onthult Bas Haan, journalist achter de Teevendeal-affaire, de hele doofpot.

Lees verder
23 januari
Een kort epos dat aan de hand van een intelligente en meeslepende beschrijving van het Amerikaanse landschap uiteenzet hoe het land een wereldmacht is geworden en hoe het zich in de chaotische wereld van nu zou moeten gedragen.

Lees verder
16 januari
Het poëziedebuut van Tim Hofman, BNN-presentator van programma’s als Je Zal Het Maar Hebben of #BOOS. Televisie overkwam hem, maar zijn eigenlijke passie is altijd de rijmkunst geweest: het lezen, maar vooral toch het schrijven ervan.

Lees verder
15 januari
Dit boek laat Willem van Oranje zien zoals hij werkelijk was. Een meedogenloze, opportunistische intrigant, die het met de waarheid niet zo nauw nam. Kortom: een echte politicus.

Lees verder
10 januari
De integrale tekst van de overrompelende Oudejaarsconference van Claudia de Breij, én de verhalen erachter. De grappen, maar ook de reizen en de inzichten die er aan vooraf gingen.

Lees verder
9 januari
Dit boek behandelt het vooroorlogse Joodse leven, de vluchtelingenkampen, de Duitse inval. De langzaam op gang komende vervolging, beroving en deportatie. Het verzet en de onderduik. En de vraag waarom in Nederland relatief minder Joden de Holocaust overleefden dan in andere landen.

Lees verder
4 januari
In 'Het aanzien van 2016' geeft Han van Bree het overzicht van twaalf maanden wereldnieuws op zijn veel geprezen en bekende manier: direct, verhelderend en met de nodige humor. Het resultaat is een kleurrijk en onvergetelijk tijdsbeeld van 2016.

Lees verder
20 december
Met zijn oprechte en emotionele pleidooi in De Wereld Draait Door, wist Jan Terlouw miljoenen mensen in hun hart te raken. In dit boek vertelt Jan Terlouw over de zeven grote uitdagingen waar wij voor staan om de toekomst van onze jeugd te waarborgen, voorafgegaan door de integrale tekst van zijn pleidooi in De Wereld Draait Door.

Lees verder
13 december
Bas Heijne heeft de P.C. Hooft-prijs 2017 gewonnen voor zijn beschouwend proza. Deze oeuvreprijs wordt jaarlijks afwisselend toegekend voor proza, essayistiek en poëzie. De jury noemt Heijnes werk ‘een vernieuwende impuls aan wat literatuur in maatschappelijke zin betekenen kan.’

Lees verder
13 december
De biografie van de Bijlmer en zijn eigenzinnige bouwmeester Siegfried Nassuth. Een futuristische wijk waar de ultieme vrijheid beleefd zou worden en tegelijkertijd het collectief heilig zou zijn. Het liep anders. Een ontwerp vol grote idealen werd al snel ingehaald door de weerbarstige realiteit.

Lees verder
9 december
Tekenaar Peter van Straaten is op 9 december overleden. Peter van Straaten is 81 jaar geworden.

Lees verder
7 december
In het bijzondere sportjaar 2016 nam Mart Smeets na 43 jaar nu echt definitief afscheid bij de NOS, met het verslaan van het olympische basketbal in Rio. 'Nostalgie' is het persoonlijke verslag van de memorabele sportmomenten van the grand old man van de Nederlandse sportjournalistiek.

Lees verder
2 december
De vader van special agent John Puller wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw, dertig jaar geleden. Hoewel Puller zich niet met de zaak mag bemoeien, gaat hij tot het uiterste om de waarheid achter zijn moeders verdwijning te achterhalen.

Lees verder
30 november
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'Kerstdagen' van de schrijfster Jeanette Winterson uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
29 november
Wat deed de notaris tijdens de Duitse bezetting van Nederland? Notarissen hebben als taak de rechtszekerheid van iedereen te beschermen. Maar tijdens de bezetting kreeg de beroepsgroep te maken met verordeningen die het Nederlandse rechtssysteem ingrijpend veranderden.

Lees verder
29 november
Het was voor velen onvoorstelbaar, maar gebeurde toch: Donald Trump versloeg aartsrivaal Hillary Clinton. In dit boek zet Charles Groenhuijsen zijn tanden in het fenomeen Trump. Hoe is hij geworden wie hij is? Hoe verliep de campagne tegen 'draaikont' Hillary Clinton? Een Amerikaanse president zonder enige politieke ervaring, is dat gevaarlijk?

Lees verder
18 november
Vanaf 18 november draait de film Fantastic Beasts and Where to Find Them in de Nederlandse bioscopen. Dit boek bevat het originele script van de film geschreven door J.K. Rowling. Bij ons zowel online als in de winkel verkrijgbaar voor slechts € 16,95.

Lees verder
17 november
Dyab Abou Jahjah zoekt aansluiting bij de radicale stemmen in het politieke debat: om verandering mogelijk te maken pleit hij voor een meer fundamentele bevraging van de grondslagen van onze maatschappij.

Lees verder
17 november
In dit boek gaat Sybrand Buma op zoek naar de oorzaken van het cynisme in de politiek en in de samenleving en diept antwoorden op. Aan de hand van zijn persoonlijke verhaal over zijn familiegeschiedenis, laat hij zien hoe zijn eigen politieke overtuigingen zich hebben ontwikkeld.

Lees verder
16 november
Goethe, Mick Jagger, eilanden, dodo’s en eeuwenoude boeken: Boudewijn Büch liet Nederland kennismaken met de meest uiteenlopende onderwerpen. Eva Rovers kreeg exclusief inzage in Büchs persoonlijke archief, met dozen vol brieven, foto’s en dagboeken.

Lees verder
15 november
Wielrenner Thomas Dekker heeft genoeg van de leugens. Zijn echte verhaal is nog nooit verteld. De waarheid met al zijn slechte lelijke kanten moet maar eens naar buiten.

Lees verder
11 november
Ruim op voorraad in de boekhandel
Een onthutsend familieportret van de Holleeders; Het gezin dat sinds de Heineken-ontvoering alleen nog een achternaam heeft. 'Judas' speelt zich af tussen 2012 en het heden, en is doorspekt met flashbacks naar spraakmakende gebeurtenissen in het verleden.

Lees verder
11 november
Tweede Kamerlid Jesse Klaver moedigt in dit bevlogen essay progressieve burgers aan het debat over de Nederlandse identiteit naar zich toe te trekken en pleit voor een empathische samenleving die ongelijkheid bestrijdt en tegenstellingen overbrugt.

Lees verder
11 november
Martin Michael Driessen wint de ECI Literatuurprijs voor zijn roman 'Rivieren'. "Een boek van een ingetogen grootheid, met schitterende, beeldende zinnen en een onbestemde dreiging", aldus de jury.

Lees verder
11 november
Het BBQ-kookboek 'Smokey Goodness' van Jord Althuizen is uitgeroepen tot Kookboek van het Jaar 2016. "Althuizen heeft zich werkelijk verdiept in de Amerikaanse barbecuecultuur en belicht die van alle kanten", aldus de jury.

Lees verder
10 november
Schama kijkt met liefde en aandacht naar schilderijen en foto's uit de afgelopen eeuwen. Zijn vertelling over Groot-Brittannië aan de hand van de portretten ontstijgt de geschiedenis: zijn verhalen worden meesterwerkjes over menselijke emotie en menselijk handelen.

Lees verder
4 november
Het verslag van een avontuurlijke zoektocht in Mulisch' literaire laboratorium. Een reis die nieuwe feiten aan het licht brengt, verklaringen oplevert, verrassende vondsten doet, onbetreden terrein verkent en onbekende schatten opdelft.

Lees verder
2 november
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'Notendop' van de schrijver Ian McEwan uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
1 november
Controversieel boek over het belang van een genuanceerde kijk op Turkije. Turkije en Europa hebben elkaar hard nodig, maar de relatie zit op een dieptepunt. Dries Lesage pleit voor eerlijker en genuanceerder Turkijenieuws. Het kan Turkije en Europa dichter bij elkaar brengen én naar een democratischer Turkije leiden.

Lees verder
28 oktober
Ex-minister en schrijfster Katharina Donker kijkt terug naar de jaren zeventig-tachtig, naar Suriname en de DDR. Ze maakt de rekening op van een leven van goede bedoelingen en tragische uitkomsten.

Lees verder
28 oktober
De nieuwe thriller van Grisham gaat over georganiseerde misdadigers, indianen die casino’s bezitten en een corrupte rechter, die allemaal samenspannen.

Lees verder
26 oktober
Niet eerder verscheen een zo uitgebreide, op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde biografie van Juliana (1909-2004), de vorstin die velen beschouwen als ‘onze’ koningin.

Lees verder
26 oktober
Paul Beatty is de eerste Amerikaanse winnaar van The Man Booker Prize. 'The Sellout' is een satirische roman over de raciale politiek in Amerika en kan zich volgens de jury meten met de klassiekers van Mark Twain en Jonathan Swift.

Lees verder
15 oktober
De nieuwe, grote roman van Kader Abdolah, is een boek over nieuwsgierigheid en belangstelling voor de ander. Een schitterende oosterse vertelling over Europa.

Lees verder
13 oktober
Donderdag 13 oktober is de Nobelprijs voor de Literatuur 2016 toegekend aan de Amerikaanse zanger en songwriter Bob Dylan.

Lees verder
6 oktober
Ten tijde van de aanslagen in Bataclan Parijs schreef Dimitri Verhulst zijn nieuwe boek. Het gaat over de botsing tussen godsdienstfanatisme en vrijheden, van wat dan ook. "We kunnen de aanslagen van gruwel beantwoorden met aanslagen van schoonheid, aanslagen van literatuur".

Lees verder
6 oktober
Stefan Hertmans ontdekt de sporen van een voorname christelijke jonkvrouw uit de elfde eeuw, die haar leven vergooide uit liefde voor een joodse jongen. Hij gaat letterlijk achter deze vrouw aan, die samen met haar verboden liefde op de vlucht slaat en een duizelingwekkende tocht aflegt, opgejaagd door alles en iedereen.

Lees verder
6 oktober
In dit nieuwe dundrukdeel verschijnt een keuze uit Camperts gedichten, verhalen, columns en autobiografische teksten.

Lees verder
5 oktober
De autobiografie van Johan Cruijff. Het enige boek met zíjn visie op alles wat hem bezighield, op het voetbal en op het leven. Eindelijk leren wij de echte Johan kennen.

Lees verder
5 oktober
Tijdens het Kinderboekenbal op 4 oktober in Haarlem ontving Anna Woltz een Gouden Griffel voor haar boek 'Gips'. ‘Virtuoos verbindt en vervlecht Woltz verhaallijnen. Haar beeldende taal heeft geen nadere uitleg nodig,’ aldus de jury.

Lees verder
3 oktober
Onze representatieve democratie raakt steeds meer in het slop. De legitimiteit ervan wordt aangetast: steeds minder mensen gaan stemmen, kiezers worden grilliger in hun keuze, het ledenaantal van politieke partijen loopt dramatisch terug. Het leidt allemaal tot wat David Van Reybrouck in een dwingend betoog het democratisch vermoeidheidssyndroom noemt.

Lees verder
28 september
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'Selma' van de schrijfster Carolijn Visser uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
27 september
De afgelopen zes jaar heeft Springsteen in stilte en vol overgave zijn levensverhaal opgeschreven. De magie die zijn songteksten zo bijzonder maken spatten ook van elke pagina van dit boek af. Met ontwapenende openhartigheid vertelt hij voor het eerst over de persoonlijke problemen die zijn beste werk hebben geïnspireerd.

Lees verder
23 september
De Bulgaarse Liliya Dimova is inmiddels de 71-jarige weduwe van een gekrenkte schrijver. Het is Liliya's laatste wens de literaire geschiedenis van het communisme te corrigeren en ze neemt op originele wijze wraak, uit liefde voor haar overleden man, en voor alle andere vergetenen die hun vrijheid van expressie duur hebben betaald.

Lees verder
22 september
Het grote Amerikaanse debuut van Nathan Hill. De zoektocht naar zijn moeder brengt schrijver Samuel Andresen-Anderson van het rurale Midwesten naar het New York en van de beruchte rellen in 1968 in Chicago naar het stadje Hammerfest in Noorwegen. Tijdens deze reis leert Samuel de waarheid over zijn moeder kennen en haar leven, zijn familie én zichzelf in een ander daglicht te zien.

Lees verder
22 september
Nadat zijn muze door een auto-ongeluk om het leven is gekomen, besluit regisseur Noah, als ultieme poging om haar bij zich te houden, een film over Lieve te maken. Op dat moment is hij zich echter nog niet bewust van haar verborgen dubbelleven.

Lees verder
16 september
Een boek vol menselijkheid en schitterende verhalen van, die inspireren tot beter kijken en luisteren. Ernest van der Kwast heeft oog voor de schoonheid van alledaagse levens en maakt van hun verhalen literatuur. Hij laat de lezer kennismaken met mensen die niet bekend zijn, maar wel betoveren.

Lees verder
15 september
Onderzoeksjournalisten Maurits Martijn en Dimitri Tokmetzis laten zien dat privacy het meest bedreigde mensenrecht van onze tijd is. Ze leggen bloot welke gegevens je allemaal weggeeft en aan wie. En, belangrijker nog: welke ingrijpende gevolgen dat heeft voor ons allemaal.

Lees verder
15 september
Wie is Mark Rutte? Wat drijft hem, waar wil hij heen, wat komt daarvan terecht? 'Mark' is een portret van de minister-president, en daarmee ook een portret van Nederland, "dat ontzettend gave land", aan het begin van de eenentwintigste eeuw.

Lees verder
13 september
De Wereld volgens Gijp laat de lezer kennis maken met het oude en het nieuwe leven van het media-fenomeen, in een hartveroverend en bij vlagen excentriek relaas over de dood, over de liefde tussen vader en zoon, over humor als er eigenlijk niets te lachen valt, over verlies en schuldgevoel, maar bovenal over de kracht van voetbal als bron van troost.

Lees verder
9 september
In zijn eerste verzameling memoires is John le Carré even geestig als scherpzinnig - en schetst ons een beeld van de omzwervingen van een schrijver over een periode van meer dan zestig jaar.

Lees verder
8 september
Jacob, Julia en hun drie zonen zien zich onontkoombaar geconfronteerd met het verschil tussen hun dromen en de werkelijkheid. De meest diepgravende, onderhoudende en nietsontziende roman tot nu toe van een auteur van wereldformaat.

Lees verder
7 september
Het nieuwe kookboek van Donna Hay is geschikt voor kookliefhebbers en mensen die graag meer willen leren over de producten waarmee ze koken. De recepten worden afgewisseld met katernen vol informatie over superfoods zoals groenten, granen, zaden en noten.

Lees verder
6 september
Het verhaal van Babs van den Bergh, vrouw van René Gude, is gebaseerd op de intensieve verslaggeving aan hun vaste vriendengroep. Het is een reisverslag, een liefdesgeschiedenis en een verhaal over ziekte, zorg, verdriet en vriendschap.

Lees verder
2 september
Jamie Olivers nieuwe boek 'Super food voor familie en vrienden' is zijn 18e kookboek! Na het succes van 'Jamie's super food' voor elke dag komt Jamie Oliver met een vervolg, een kookboek vol superfood-recepten voor het hele gezin.

Lees verder
1 september
Willem Nijholt vertelt openhartig hoe hij in december 1945, na het interneringskamp in Indië, samen met zijn moeder, broer en zusje op het schip De Oranje naar Nederland werd vervoerd en hoe langzaam hij maar wende aan Nederland.

Lees verder
30 augustus
In dit nieuwe bakboek uit de reeks staan recepten voor elke thuisbakker! Met alle technische uitdagingen, en tips, trics en handige stap-voor-stap foto's om een heerlijk resultaat te krijgen.

Lees verder
30 augustus
Maandagavond 29 augustus is auteur en journalist Pieter Steinz overleden. Hij is 52 jaar oud geworden. Steinz leed aan de ziekte ALS. In 2015 publiceerde hij hier het boek 'Lezen met ALS' over. Steins schreef meer dan vijftien boeken.

Lees verder
25 augustus
De 'Odysseia' in vertaling van Imme Dros groeide de afgelopen decennia uit tot een succes van formaat. Precies 25 jaar na de eerste verschijning is het tijd voor de grondig herziene vertaling van de 'Odysseia': Het epos over de terugtocht van Odysseus na de val van Troje.

Lees verder
22 augustus
'Omdenken in communicatie' is een volledig herziene editie van 'Omdenken in relaties'.

Lees verder
18 augustus
Marente de Moor woonde in de gevaarlijke en chaotische jaren negentig in Sint-Petersburg. Uit de schetsen van de Moor blijkt dat achter die werkelijkheid van voortdurende crises en georganiseerde misdaad een charmante gekte schuilging. Onlangs keerde ze terug naar Rusland, om te onderzoeken hoe groot de invloed van het Kremlin op deze eigenzinnige stad is geworden.

Lees verder
16 augustus
The brand new, eighth instalment of the Wizarding World of Harry Potter is a play. 'Harry Potter and the Cursed Child Parts I and II', available as a script book, is a piece of theatre based on an original new story by J.K. Rowling, Jack Thorne and John Tiffany.

Lees verder
15 augustus
Het einde van de wereld van Robert Goddard is een razend spannende spionagethriller en de zinderende finale van Goddards avontuurlijke Wijde Wereld-trilogie.

Lees verder
8 augustus
Simón heeft zijn hele leven ingericht rond zijn rol als pleegvader van de eigenzinnige jongen Davíd. Toch is er méér nodig om het kind te begrijpen, te kunnen liefhebben. Hij zal zich open moeten stellen voor een wereld die hem onbekend was; de ratio en het denken loslaten, en toetreden tot een realiteit van intuïtie, gevoel, muziek en dans.

Lees verder
26 juli
Een vrouw laat huis en haard achter en vertrekt met haar twee kinderen naar Alaska. 'Helden van de grens' is de nieuwe roman van Dave Eggers, auteur van 'Wat is de wat' en 'De Cirkel'.

Lees verder
25 juli
Op 15 augustus verschijnt het 'Rijks Coffee Table Book'. Plaats voor 15 augustus uw reservering en krijg € 12,50 korting!

Lees verder
18 juli
Het mooie van koken is dat het niet perfect of precies hoeft te zijn. Er is ruimte voor creativiteit. Deze opvatting van Erin Gleeson spat dan ook van de bladzijden van 'Het Forest Feast kookboek voor kids', het is een explosie van creativiteit. De aquareltekeningen, de foto’s en de recepten: alles bezit dezelfde speelsheid.

Lees verder
18 juli
Alles in dit boek bestaat uit de zeven tangram stukken. Door de vlakken te beschilderen, brengt Martijn van der Linden de figuren tot leven – je zou soms bijna vergeten dat ze uit puzzelstukken bestaan. Met de tangram die achter in het boek is opgenomen, kun je elk figuur namaken en zelf nieuwe karakters ontwerpen.

Lees verder
14 juli
Een gelukkig huwelijk. Een gezin. Een fijn huis. Waarom loopt Emily Coleman op een ochtend zonder om te kijken weg van dit alles – om onder een andere naam helemaal opnieuw te beginnen?

Lees verder
14 juli
De bejubelde auteur van 'Stalins jeugdjaren' en andere meeslepende biografieën heeft met 'De Romanovs' een toegankelijke, levendige en zeer onthullende geschiedenis geschreven over de uitzonderlijke mannen en vrouwen die Rusland drie eeuwen regeerden.

Lees verder
5 juli
'Huidpijn' is het meest rauwe, pijnlijke en schurende boek van Saskia Noort tot nu toe, een boek dat je niet zomaar weglegt en dat nog dagen nadreunt. Saskia Noort weet opnieuw als geen ander een hedendaags tijdbeeld te vangen, met treffende beschrijvingen van onder andere het BN’erschap, het hebben van een kinderwens en het leven in de schaduw van een verslaafde.

Lees verder
1 juli
Eten! Lezen! Vrijen!
In duizend-en-enige bladzijden bezingt de francofiele wervelwind Bart Van Loo zijn liefde voor de Franse cultuur; hij reisde achtereenvolgens zijn Franse literaire helden achterna, verdiepte zich in de culinaire schatten van het land en nam de eeuwenoude erotische traditie onder de loep.

Lees verder
15 juni
De winnaars van de publieksprijs voor Nederlandse kinderboeken in de leeftijdscategorieën 6 t/m 9 en 10 t/m 12 jaar zijn zondag 12 juni bekendgemaakt. De meeste stemmen gingen naar Jochem Myjer met het boek 'De Gorgels' en naar 'Dummie de mummie en de drums van Massoeba' van Tosca Menten.

Lees verder
3 juni
De prijs voor beste Nederlandstalige thriller is donderdagavond 2 juni gewonnen door Esther Verhoef voor haar boek 'Lieve Mama'. Max van Olden wint De Schaduwprijs, voor beste oorspronkelijk Nederlandstalige thrillerdebuut, voor 'Lieve edelachtbare'.

Lees verder
18 mei
De Woutertje Pieterse Prijs is dit jaar gewonnen door Edward van de Vendel en Martijn van der Linden. Zij ontvingen de prijs voor het boek 'Stem op de okapi'. De prijs werd zondag 15 mei uitgereikt in de Centrale Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Lees verder
10 mei
Connie Palmen heeft de Libris Literatuur Prijs 2016 gewonnen met haar boek 'Jij zegt het'. De vakjury, onder leiding van Dick Benschop, noemt het boek een: 'roman ‘waarin verlangen en gemis, liefde en dood een huiveringwekkend verbond zijn aangegaan'.

Lees verder
21 april
Tijdens het 13e Managementboekengala heeft juryvoorzitter Mirella Visser op donderdag 21 april de winnaar bekendgemaakt: Het boek 'De Corporate Tribe' van Danielle Braun en Jitske Kramer.

Lees verder
5 oktober
De Zweedse misdaadauteur Henning Mankell (1948-2015) is op 5 oktober overleden. Henning Mankell is 67 jaar geworden.

Lees verder
9 september
Schrijver, essayist, columnist, dichter en publicist Joost Zwagerman (1963-2015) is op 8 september overleden. Joost Zwagerman is 51 jaar geworden.

Lees verder
24 oktober
15 november opent Van Stockum Boekverkopers aan het Spui en u bent van harte uitgenodigd!

Lees verder
27 januari
Betaal vanaf nu uw bestellingen met de boekenbon! Het is mogelijk om uw bestelling met meerdere boekenbonnen te betalen.

Lees verder