Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
23 februari
Maak kennis met de betonnen jungle van de hoofdstad. De eigenwijze kat Abatutu, bekend van de film De Wilde Stad, laat in 25 avontuurlijke verhalen zien hoe ieder dier op zijn eigen, verrassende manier weet te overleven.

Lees verder
22 februari
In ruim dertig jaar schrijverschap onthaalde Alfred Birney, winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2017, zijn lezers op tientallen prachtige verhalen. Een selectie van de meest fascinerende zijn deels herzien en bijeengebracht in deze bundel.

Lees verder
22 februari
De vijf genomineerde boeken zijn bekend! Het beste Nederlandstalige jeugd- of kinderboek wordt op 5 april 2018 bekendgemaakt.

Lees verder
16 februari
Withuis’ scherpe en ontroerende ontleding van de verhouding tot haar vader Berry Withuis (1920-2009) weerspiegelt onze recente wereldgeschiedenis en biedt de lezer een blik van binnenuit op de Koude Oorlog: ‘Ik was vijf en wist: wij zijn de vijand.’

Lees verder
9 februari
Misdaadverslaggever Peter R. de Vries en advocaat Gerard Spong schrijven elkaar openhartig over hun werk, hun aanpak, hun belevenissen, hun twijfels. Er is sprake van wederzijds respect, maar er zijn ook grote verschillen en ze botsen regelmatig. Want Spong verdedigt en De Vries klaagt aan.

Lees verder
6 februari
Een rijk en hartverwarmend verhaal vol liefde en verraad, dat zich afspeelt tegen de achtergrond van grote maatschappelijke veranderingen in de VS.

Lees verder
2 februari
De nieuwe roman van Julian Barnes is een pijnlijk mooie roman over eerste liefde – en de levenslange gevolgen daarvan.

Lees verder
1 februari
In de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 voltrok zich een watersnoodramp in de provincie Zeeland, West-Brabant en de Zuid-Hollandse eilanden. Met de boeken 'Een muur van water', 'Ooggetuigen van de watersnood 1953' en 'De ramp', kijken wij terug op deze periode.

Lees verder
31 januari
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'Laat me niet vallen' van schrijver Willy Vlautin uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
26 januari
Het waargebeurde, meeslepende verhaal over een jonge man die zijn eigen Amerikaanse droom najaagt, over de wonderlijke geschiedenis van koffie en over de worstelingen van Jemenitische burgers die zich staande proberen te houden in de oorlog.

Lees verder
25 januari
Dit is het verslag van een ongekend ondernemingsproject: over het vasthouden aan idealen, ook al is de werkelijkheid nog zo weerbarstig. Een waargebeurd verhaal dat smelt op de tong en leest als een spannend jongensboek.

Lees verder
22 januari
De nieuwe thriller van Tomas Ross is verschenen. 'Het verdriet van Wilhelmina' is het laatste deel van een drieluik over de dekolonisatie van Nederlands-Indië.

Lees verder
18 januari
De wereld kwam niet eerder zo hard binnen in de gedichten van Remco Campert. Gevoelig voor de tijdgeest raapt hij de scherven van de wereld op en smelt ze om tot taal.

Lees verder
11 januari
The first nine months of Donald Trump's term were stormy, outrageous--and absolutely mesmerizing. Now, thanks to his deep access to the West Wing, bestselling author Michael Wolff tells the riveting story of how Trump launched a tenure as volatile and fiery as the man himself.

Lees verder
11 januari
Han van Bree geeft op heldere wijze en met de nodige humor een overzicht van het wereldnieuws in 2017. Met onder andere de verkiezingen in Nederland, de inhuldiging van Donald Trump en chaos bij Oscar-uitreiking: niet La la Land maar Moonlight beste film.

Lees verder
28 december
Schrijver Leon Verdonschot volgde de wereldkampioen kickboksen een jaar lang intensief. Tijdens trainingen, in voorbereiding naar wedstrijden, tijdens presentaties en workshops, thuis en in zijn vrije tijd. Hij sprak vele (jeugd)vrienden, familieleden, trainers, medesporters.

Lees verder
22 december
Een kleurrijke schat aan grote en kleine wijsheden uit verschillende culturen. De inspiratie voor deze verhalen vond Coelho onder andere bij volksverhalen.

Lees verder
14 december
Achterhaalde economische theorieën hebben een wereld mogelijk gemaakt waarin nog steeds extreme armoede heerst. Kate Raworth tekent de routekaart die ons kan leiden naar het punt waarop in de behoefte van iedereen kan worden voorzien, zonder dat dit ten koste gaat van onze planeet.

Lees verder
22 november
'De wereld volgens GIJP' van Michel van Egmond wint de NS Publieksprijs, de prijs voor het beste boek, gekozen door het publiek.

Lees verder
21 november
Het langverwachte tweede deel van ‘De geschiedenis van de Joden' van Simon Schama is verschenen. Van Mozes tot psycho­ analyse, van de Bijbel tot de Westelijke Jordaanoever, van de cultuur tot en met de wetenschap.

Lees verder
16 november
Het boek omspant 35 jaar en draait om hun levenslange band waar blinde vriendschap en gezonde concurrentie elkaar afwisselen. De twee schrijvers richten nu eens niet hun onverbiddelijke blik op hun personages, maar op elkaar.

Lees verder
10 november
Koen Peeters wint de ECI Literatuurprijs voor zijn roman 'De mensengenezer'. "Een boek dat raakt aan het onzegbare en ons leert dat we niet moeten zoeken naar de waarheid, maar naar de bron", aldus de jury.

Lees verder
10 november
Het kookboek 'Souq' van Nadia Zerouali en Merijn Tol is verkozen tot winnaar van Het Gouden Kookboek 2017. “Op een geweldige manier laten de auteurs ons kennismaken met de keuken van het Midden-Oosten. Het brengt verschillende culturen samen", aldus de jury.

Lees verder
7 november
'The Gold Edition' van 'Het Geheim van de Meester', naar het gelijknamige televisieprogramma. Het boek is bekleed met 23 karaat bladgoud, afgewerkt met een patroon van 18 karaat goud en afgezet met druppelvormige parels en boutonparels. Met een prijs van 49.034,95 euro is deze uitgave het meest exclusieve boek dat in 2017 verschijnt.

Lees verder
26 oktober
Bijna vijftig jaar woont Paul Krüzen met zijn vader in een spookboerderij bij een grensdorp. Voor de betaalde liefde steekt Paul de grens over. In het bordeel raakt hij verzeild in een conflict dat hem dwingt de verscholen positie te verlaten die hij in het leven heeft gekozen.

Lees verder
25 oktober
Om onder de studieschulden uit te komen en de van zwendel van de universiteit aan het licht te brengen moeten Mark, Todd en Zola hun studie afbreken, zich voordoen als beëdigde advocaten en het opnemen tegen een miljardair én de FBI.

Lees verder
20 oktober
De genomineerden voor de prijs voor het beste Nederlandstalige kookboek zijn bekend. De winnaar ontvangt de prijs tijdens de Avond van het Kookboek op 9 november.

Lees verder
19 oktober
De langverwachte opvolger van Mandela's beroemde autobiografie 'De lange weg naar de vrijheid'. Daarin beschreef hij zijn leven van jongeman tot het moment waarop hij als staatsman Zuid-Afrika ging leiden. 'De presidentiële jaren' vertelt wat daarna kwam: het uitzonderlijke verhaal van Mandela’s presidentschap.

Lees verder
18 oktober
De Amerikaanse schrijver George Saunders wint de internationale Man Booker Prize voor zijn debuutroman 'Lincoln In The Bardo', in het Nederlands vertaald als 'Lincoln in de bardo'.

Lees verder
13 oktober
Hugh Legat is als privésecretaris van premier Neville Chamberlain aanwezig bij cruciale onderhandelingen tussen de Britse premier, Hitler, Mussolini en de Franse premier Daladier in München. Hier kruist hij wegen met een oud-studiegenoot wat dramatische gevolgen heeft voor de toekomst van Europa.

Lees verder
10 oktober
Op 10 oktober 2017 is het nieuwe boek 'Turtles All The Way Down' of 'Schildpadden tot in het oneindige' van John Green verschenen, de auteur van o.a. 'The Fault in Our Stars' (Een weeffout in onze sterren). Bestel nu het boek!

Lees verder
5 oktober
Donderdag 5 oktober is de Nobelprijs voor de Literatuur 2017 toegekend aan de Engelse auteur Kazuo Ishiguro.

Lees verder
4 oktober
Bevrijd van alle beperkingen in politiek opzicht schrijft Hillary Clinton in haar boek 'What Happened' het ware verhaal over de onvoorspelbare en dramatische presidentsverkiezingsstrijd met Donald Trump in 2016.

Lees verder
29 september
In de nieuwe Lanoye worden bij de vleet bomaanslagen gepleegd, moskeeën beklad en uitbaters van kebabzaken doodgeschoten. Lanoye geeft zijn visie op wat er loos is in onze wereld.

Lees verder
23 september
Vijf jaar lang schreef Peter Vandermeersch twee keer per maand in De Standaard over Nederland en zijn inwoners. Aan Vlamingen probeert hij dit land uit te leggen. De Nederlanders houdt hij een persoonlijke spiegel voor.

Lees verder
22 september
De uit Noord-Korea gesmokkelde verhalenbundel geeft een opmerkelijke inkijk in een gesloten wereld. Het is geschreven onder het pseudoniem Bandi.

Lees verder
22 september
Luuk van Middelaar maakt de enerverende machtsstrijd in Europa leesbaar en hanteerbaar. Met schwung laat hij zien hoe politici in Brussel, Berlijn, Parijs, Londen en Den Haag de Unie met horten en stoten instellen op de toekomst.

Lees verder
20 september
Yvette van Boven grijpt terug naar de Ierse keuken: het land waar ze met haar Nederlandse ouders opgroeide, haar eerste hapjes at en haar liefde voor eten begon.

Lees verder
19 september
Een jaar geleden begon Kees van Kooten aan zijn eerste vijfenzeventigjaarlijkse balansopruiming. Dit resulteerde in drieëntwintig ordners vol materiaal van her en der en toen en nu. Piet Schreuders heeft een selectie al dan niet in facsimile samengebracht.

Lees verder
14 september
In haar twintigste roman keert Renate Dorrestein terug naar de door haar geliefde "gothic novel". Dit maakt 'Reddende engel' een spannende psychologische roman over naastenliefde, eigenbelang en het verlangen ergens bij te horen.

Lees verder
13 september
De nieuwe roman van Arthur Japin. Kolja is acht jaar oud en doofstom als de broers Modest en Pjotr Iljitsj Tsjaikovski zich over hem ontfermen. Wanneer de beroemde componist onverwacht overlijdt, twijfelt Kolja direct aan de officiële doodsoorzaak. De vraag rijst of hij de Tsjaikovski’s, die hem leerden spreken, niet beter dient door nu te zwijgen.

Lees verder
12 september
De Nederlandse Parijzenaar Wilfred de Bruijn ontrafelt de ziel van Frankrijk en ontdekt achter de clichés een intrigerend land vol tegenstellingen. De Bruijn neemt ons mee achter de schermen van het Franse land, achter de façades.

Lees verder
8 september
7 september
De nieuwe roman van Rushdie over het mysterieuze, luxe leven van de familie Golden en de opkomst van een roekeloze, mediageile schurk met een onmogelijke haarkleur en make-up.

Lees verder
6 september
Het openhartige verhaal van oud-Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen die opgroeit in een arbeidersmilieu, de politiek ingaat om daar écht iets te kunnen betekenen en ontdekt dat schoonheid, macht en liefde leidende begrippen zijn in het leven.

Lees verder
24 juli
Komt u 28, 29 en 30 juli naar onze tasjesdagen in Den Haag? Koop een tas vol uitverkoopboeken voor slechts € 7,50!

Lees verder
16 juni
De Israëlische schrijver David Grossman en vertaalster Jessica Cohen winnen internationale Man Booker Prize voor 'A Horse Walks into a Bar', in het Nederlands vertaald als 'Komt een paard de kroeg binnen'.

Lees verder
9 juni
De grootste prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige spannende boek is dit jaar gewonnen door Felix Weber met zijn boek 'Tot stof'. De prijs voor het beste Nederlandstalige thrillerdebuut is gegaan naar Jan van der Cruysse.

Lees verder
9 mei
De winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2017 is Alfred Birney, met zijn boek 'De tolk van Java'. De vakjury, onder leiding van Janine van den Ende, noemt het een roman: "waarin je je als lezer door de sublieme stijl bijna medeplichtig voelt aan de beschreven wreedheden en tegelijk ook de kracht ervaart om te willen overleven."

Lees verder
2 mei
Het boek '1936. Wij gingen naar Berlijn' is uitgeroepen tot Sportboek van het Jaar 2016. Auke Kok kreeg op 1 mei de Nico Scheepmaker Beker uitgereikt voor dit boek.

Lees verder
20 april
Woensdag 19 april is bekendgemaakt dat schrijfster Griet op de Beeck het Boekengeschenk van 2018 gaat schrijven.

Lees verder
10 april
Het prentenboek 'Stella' van Gerda Dendooven is zaterdag 8 april bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige jeugd- of kinderboek.

Lees verder
28 maart
Ieder jaar zal er een opnieuw uitgegeven prentenboekklassieker verschijnen voor slechts 2 euro, dat is toch te geef? Dit jaar start de actie voor het eerst en wel vanaf vrijdag 7 april met het geweldige prentenboek De Gruffalo van Julie Donaldson en Axel Scheffler!

Lees verder
10 maart
'Het smelt' van Lize Spit is door boekhandelaren uit Nederland verkozen tot literaire parel van 2017. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de auteur van een oorspronkelijk Nederlandstalig literair werk, waarvan boekhandelaren vinden dat het een groter publiek verdient.

Lees verder
7 maart
Altijd al willen werken in een boekhandel? Wie de beste motivatie en het mooiste lees-CV stuurt, kan op Bookstore Day voor een dag werken in één van onze boekhandels in Haarlem, Leiden of Den Haag!

Lees verder
7 maart
Het verhaal over de steentijd en de drie grote migraties: twee vanuit Afrika en een derde uit het Nabije Oosten. Lees hoe men op die momenten leerde om te gaan met de ijstijdcondities en reeds aanwezige Neanderthalers en jagers.

Lees verder
17 februari
Dick Bruna, de geestelijk vader van nijntje, is op 16 februari overleden. Dick Bruna is 89 jaar geworden.

Lees verder
7 februari
Collega Bertram Koeleman van H. de Vries Boeken staat met zijn boek 'Engels voor leugens' op de shortlist van de J.M.A. Biesheuvelprijs 2017! De J.M.A. Biesheuvelprijs is een jaarlijkse prijs voor de beste korteverhalenbundel in de Nederlandse taal.

Lees verder
9 december
Tekenaar Peter van Straaten is op 9 december overleden. Peter van Straaten is 81 jaar geworden.

Lees verder
30 augustus
Maandagavond 29 augustus is auteur en journalist Pieter Steinz overleden. Hij is 52 jaar oud geworden. Steinz leed aan de ziekte ALS. In 2015 publiceerde hij hier het boek 'Lezen met ALS' over. Steins schreef meer dan vijftien boeken.

Lees verder
5 oktober
De Zweedse misdaadauteur Henning Mankell (1948-2015) is op 5 oktober overleden. Henning Mankell is 67 jaar geworden.

Lees verder
9 september
Schrijver, essayist, columnist, dichter en publicist Joost Zwagerman (1963-2015) is op 8 september overleden. Joost Zwagerman is 51 jaar geworden.

Lees verder
24 oktober
15 november opent Van Stockum Boekverkopers aan het Spui en u bent van harte uitgenodigd!

Lees verder
27 januari
Betaal vanaf nu uw bestellingen met de boekenbon! Het is mogelijk om uw bestelling met meerdere boekenbonnen te betalen.

Lees verder