Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
20 oktober

De prijs voor het beste Nederlandstalige kookboek

De vakjury heeft 18 oktober de genomineerden voor Het Gouden Kookboek gemaakt. De winnaar ontvangt de prijs tijdens de Avond van het Kookboek op 9 november. De vakjury bestaat onder andere uit Janny van der Heijden, Ronald Giphart en Makkie Mulder.


D E   G E N O M I N E E R D E N :Souq – Nadia Zerouali en Merijn Tol. Uitgeverij Fontaine

“Op een geweldige manier laten de auteurs ons kennismaken met de keuken van het Midden-Oosten. Het brengt verschillende culturen samen. De recepten, de fotografie en het verhaal achter de eetcultuur wordt overtuigend in beeld gebracht en voor iedereen toegankelijk gemaakt“.

Bekijk het boek


Vleesbijbel – Gertjan Kiers. Uitgeverij Carrera

“In deze tijd dat vlees terecht onder vuur ligt is het van groot belang dat we weten wat we eten als we vlees op tafel zetten. De ‘Vleesbijbel’ geeft een compleet overzicht van alles wat je wil weten over het eten van vlees. Met veel passie brengt deze slager in hart en nieren duidelijkheid over hoe een beest in elkaar zit, hoe het ontleed wordt en hoe het geconsumeerd kan worden“.

Bekijk het boek


Home sweet home – Yvette van Boven. Uitgeverij Fontaine

“Yvette van Boven is authentiek. Ze leeft, schrijft, denkt, voelt en proeft alles wat met eten te maken heeft. De koningin van het comfort food. Ze brengt haar recepten zó dat iedereen denkt: ‘Dat kan ik ook!’ Onze nationale, internationale trots”.

Bekijk het boek


Greens that taste like friendship – Seppe Nobels. Uitgeverij Lannoo

“Hoewel we de Engelstalig titel liever in het Nederlands hadden gezien, zijn we als jury gevallen voor de eenvoud die deze chef in zijn recepten naar voren brengt. Zijn gerechten hebben iets heel elegants. Een prachtig gemaakt boek, eten heeft de hoofdrol. De vormgeving van het boek is van een uitzonderlijke klasse. De simpelheid die het boek uitstraalt is gelijk de grootste kracht“.

Bekijk het boek


Groente! – Niven Kunz. Uitgeverij Kosmos

“Een topchef die een boek met recepten schrijft die iedereen thuis kan maken. Onze 80/20 groente-chef heeft met dit boek een overtuigend groenteboek gemaakt waar iedereen dagelijks uit kan koken. Het ontwerp van het boek is duidelijk, prachtige vormgeving en indrukwekkende schutbladen“.

Bekijk het boek