Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
31 augustus

Een belangrijk document voor iedereen die zich zorgen maakt over een van de meest urgente onderwerpen in de hedendaagse politiek en economie.

Al enkele jaren staat ongelijkheid in het middelpunt van de politieke belangstelling: in grote delen van de wereld zijn de rijksten nog vermogender geworden, terwijl de welvaart van anderen stagneert of terugloopt.

Met een internationaal team van gezaghebbende economen (verenigd in het ‘World Inequality Lab’) schreef Piketty het Rapport over de ongelijkheid in de wereld, 2018. Het presenteert de stand van zaken, ook in opkomende economieën zoals China, India en Brazilië. Deze economieën trekken zich op aan het Westen, en de ongelijkheid tussen landen lijkt te verminderen. Tegelijk heeft de ongelijkheid binnen landen zich veelal verdiept. Uit de verschillen tussen landen is op te maken welk beleid ongelijkheid bevordert. De informatie die erin gepresenteerd wordt, is van vitaal belang voor politici, beleidsmakers en wetenschappers over de hele wereld.

Bestel het boek (paperback)